FORUM CB RADIO - CB-Polska.pl • Zobacz wątek - Zasilacz XBOX

FORUM CB RADIO - CB-Polska.pl

FORUM MIŁOŚNIKÓW ŁĄCZNOŚCI RADIOWYCH W SAMOCHODZIE, W DOMU I W TERENIE
Teraz jest 2018-09-22, 23:36

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zasilacz XBOX
PostNapisane: 2014-09-16, 13:37 
Offline
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-09-08, 10:42
Posty: 3759
Znak: 161 DM 1
Lokalizacja: Sosnowiec
Po adaptacji do zasilania radia:

Obrazek

_________________
http://www.cb-polska.pl
http://www.klubrenaultclio.pl
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2014-11-02, 13:46 
Offline
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-10-01, 09:48
Posty: 991
Znak: 161 DM 002
Lokalizacja: Katowice
Taki zasilacz to chyba dość poręczny jest i dość dobrą obciążalność prądową oferuje ;)
Na ile amper pozwala?

_________________
Kenwood TS-570DG + kopia anteny LZAV-5b :mrgreen:
Yaesu FT-8800 + Diamond X-50
Navcomm TK-890 + Nagoya NA-771

Obrazek
http://www.cb-polska.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2014-11-02, 14:09 
Offline
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-09-08, 10:42
Posty: 3759
Znak: 161 DM 1
Lokalizacja: Sosnowiec
Wg danych nadrukowanych na nim 16,5A
Są modele z mniejszym amperażem

_________________
http://www.cb-polska.pl
http://www.klubrenaultclio.pl
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-01-09, 14:48 
Offline
Débutant
Débutant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-01-08, 19:08
Posty: 14
Znak: ......
Lokalizacja: Internet
Posiadam 16,5 i działa wyśmienicie ;) obecnie zasila witaminkę :) daje radę śmiało.Wcześniej zasilał radio :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-01-09, 14:51 
Offline
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-09-08, 10:42
Posty: 3759
Znak: 161 DM 1
Lokalizacja: Sosnowiec
On nawet radio KFowe pracujące z mocą 100W potrafi uciągnąć.
To naprawdę dobry sprzęt.

_________________
http://www.cb-polska.pl
http://www.klubrenaultclio.pl
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-05-17, 22:47 
Offline
Expérimenté
Expérimenté
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-05-17, 17:08
Posty: 966
Znak: SP9TL
Lokalizacja: Katowice
Mój ma 19A, wg "producenta" :)
Wg mnie zdecydowanie lepszy na wyprawy (tam gdzie mamy zasilanie, np w domku letniskowym) taki, niż te wielkie pudła :P
Jak Dominik wspomniał, poręczny.
Innych co prawda nie miałem, ale gabaryty no i cena mówi samo za siebie.

_________________
Tomek
Yaesu VX-6
Hoxin MA-2000, HV9CV 2m, LPDA 2m/70cm

http://www.qrz.com/db/SP9TL


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-23, 13:29 
Offline
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-10-01, 09:48
Posty: 991
Znak: 161 DM 002
Lokalizacja: Katowice
Od jakiegoś czasu sam posiadam taki zasilacz i działa bardzo dobrze. Podłączone mam pod niego yaesu ft-8800 oraz kenwood ts570. Wszystko gra i buczy :-D

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
Kenwood TS-570DG + kopia anteny LZAV-5b :mrgreen:
Yaesu FT-8800 + Diamond X-50
Navcomm TK-890 + Nagoya NA-771

Obrazek
http://www.cb-polska.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-23, 15:09 
Offline
Expérimenté
Expérimenté
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-05-17, 17:08
Posty: 966
Znak: SP9TL
Lokalizacja: Katowice
Buczy powiadasz, to jakieś zakłócenia generuje ten zasilacz??

Sent from A5 using Tapatalk.

_________________
Tomek
Yaesu VX-6
Hoxin MA-2000, HV9CV 2m, LPDA 2m/70cm

http://www.qrz.com/db/SP9TL


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-23, 15:56 
Offline
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-10-01, 09:48
Posty: 991
Znak: 161 DM 002
Lokalizacja: Katowice
Haha. Może źle się wyraziłem, ponieważ zasilacz nie buczy, bo nie ma transformatora. Ale za to szumi ;)

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

_________________
Kenwood TS-570DG + kopia anteny LZAV-5b :mrgreen:
Yaesu FT-8800 + Diamond X-50
Navcomm TK-890 + Nagoya NA-771

Obrazek
http://www.cb-polska.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-23, 16:08 
Offline
Expert
Expert

Dołączył(a): 2015-07-27, 10:00
Posty: 133
Znak: SQ9PPW
Lokalizacja: Katowice
Apropo zaklocen, to jak by ktos dobrze poszukal po pasmach to mozna znalezc harmoniczne tego zasilacza w postaci szumow. Nie roznia sie one niczym od szumu z eteru i co najciekawsze lubia zmieniac miejsca na pasmach. Mam dwa takie zasilacze i w obu przypadkach mozna zaobserwowac to samo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-23, 16:10 
Offline
Expérimenté
Expérimenté
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-05-17, 17:08
Posty: 966
Znak: SP9TL
Lokalizacja: Katowice
Skoro nie różnią się niczym od szumów z eteru to jak mam je znaleźć/rozróżnić?

Sent from A5 using Tapatalk.

_________________
Tomek
Yaesu VX-6
Hoxin MA-2000, HV9CV 2m, LPDA 2m/70cm

http://www.qrz.com/db/SP9TL


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-23, 16:58 
Offline
Expert
Expert

Dołączył(a): 2015-07-27, 10:00
Posty: 133
Znak: SQ9PPW
Lokalizacja: Katowice
Po co chcesz ich szukac? :)
Ja wpadlem na te zaklocenia kiedys jak podpiolem aku do radia w domu i wylaczylem zasilacz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-06-23, 20:17 
Offline
Expert
Expert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-02-22, 07:33
Posty: 340
Znak: SP9LE*
Lokalizacja: Sosnowiec
Kiedyś stworzyłem dokument na temat przeróbki tego zasilacza. Plik poniżej.

http://radioamator.net/blog/xbox.pdf

_________________
Pozdrawiam
Michał SP9LE
http://www.radioamator.net
http://strava.com/athletes/29969814/badge
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Hosted by Virtual-World
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL